Středisko Stubai

Stubai, to je Schlick 2000,Serles, Mieders, Schonberg, Neustift. Hned u vjezdu do stubaitalského údolí (u obce Mieders) jsou lyžařské vleky Serleslifte. Na protější straně údolí leží lyžařský areál Schlick 2000 s velkou zárukou sněhu a různorodými sjezdovkami (není z údolí vidět). Schlick 2000 je perfektní rodinný lyžařský areál se sjezdovkami od lehké cvičné louky, až po svahy s boulemi. Z obce Fulpmes vede kabinková lanovka na horu Kreuzjoch a na začátek sjezdovek. Ty se později (u horské chaty Schlickeralm) opět propojí a dále pokračuje široká lyžařská cesta až k mezistanici Bruggeralm (zabloudit zde není možné). Vedle svahů v širokém kotli, nad kterými přečnívají skalní hroty Schlicker Seespitze a Ochsenwand, jsou kolem mezistanice Bruggeralm příjemné sněhové koberce pro dorost a začátečníky. Pro běžkaře je v údolí upravováno mnoho krásných běžeckých okruhů (je také možné běžet z obce Fulpmes až do Falbesonu). Malým běžeckým rájem je vysokohorská planina u Maria Waldrast. Běžkaři startují buď v Gleins, nebo u horní stanice lanovky Serlesbahn. Dle kondice je na výběr těžký okruh Kaserloipe, lehčí Serlesloipe, nebo Anfängerloipe (lehký okruh pro začátečníky). Na stubaiském ledovci začíná zimní běžecká sezóna již začátkem listopadu. Běžecké stopy na Gamsgarten se upravují až do května! Region kolem Innsbrucku je hojně protkán sáňkařskými dráhami a Stubaital je jejím vrcholem. Zejména Elfer rozmazluje příznivce sáňkování (vyjedete nahoru a do údolí vedou hned dvě dráhy). Sáňkařská dráha v Neustiftu je dokonce uměle zasněžovaná a osvětlená. Také pro milovníky zimních turistických túr je udržován dostatek cest. Velmi pěkné jsou vysoko položené stezky směrem na Maria Waldrast a ve Schlicku.

1000 - 2200 m
110 km
610 km
07:00

Hotel Stubai***

Hotel Stubai

Ubytování, strava, vybavení hotelu a relaxace

Hotel Stubai se nachází v horském městečku Schönberg ve Stubaitalu. Vzdálenost od prvního střediska Stubaitalu je 8 km a na ledovec cca 30 km. Pokoje jsou vybaveny vlastní sprchou nebo vanou, WC, satelitní TV a částečně balkónem. Stravování (polopenze): snídaně je formou bufetového stolu, večeře je dle vlastního výběru. Relaxace: sauna a parní lázeň. Zábava: fitness. Ceny: přesnou kalkulaci Vám zpracujeme dle ročního období, délky pobytu a kvality konkrétního pokoje. www.hotel-stubai.at

Orientační ceny s polopenzí

47-53 Euro, přesnou kalkulaci Vám zpracujeme dle ročního období, délky pobytu a kvality konkrétního apartmánu nebo pokoje.

Zpracovat nabídku

Hotel Wiesenhof***

Hotel Wiesenhof

Ubytování, strava, vybavení hotelu a relaxace

Hotel Wiesenhof se nachází v horské vesničce Mieders ve Stubaitalu, 500 m od malého rodinného střediska Serles. Lyžování: pokud jsou dobré sněhové podmínky, dá se dojet na lyžích přímo až k lanovce. Na ledovec Stubai je to cca 28 km. Pokoje jsou vybaveny vlastní sprchou nebo vanou, WC, satelitní TV a částečně balkónem. Stravování (polopenze): snídaně je formou bufetového stolu, večeře je dle vlastního výběru. Relaxace: sauna. Ceny: přesnou kalkulaci Vám zpracujeme dle ročního období, délky pobytu a kvality konkrétního pokoje. www.hotelwiesenhof.at

Orientační ceny s polopenzí

45-85 Euro, přesnou kalkulaci Vám zpracujeme dle ročního období, délky pobytu a kvality konkrétního apartmánu nebo pokoje.

Zpracovat nabídku